ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Διοργάνωση 9ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, με την υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου, διοργάνωσε τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου.

 

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας της περιοχής και της αλιευτικής δραστηριότητας. Την τιμητική του είχε το ψάρι, καθώς στο πλαίσιο του φεστιβάλ προσφέρθηκε δωρεάν στους επισκέπτες. Λειτούργησαν επίσης περίπτερα παρασκευής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και προσφέρθηκαν δωρεάν παλουζές, τραχανάς, χαλούμι, μέλι και χαρουπόμελο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από γυναικείους συνεταιρισμούς της Κρήτης και της Λέσβου, προβάλλοντας τη δική τους παραδοσιακή κουλτούρα και γαστρονομία. Παράλληλα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας διοργάνωσε δρομολόγια προς το Ζύγι από διάφορες περιοχές της Κύπρου.

 

Η μαζική προσέλευση του κόσμου (εκτίμηση για πέραν των 6.000 επισκεπτών), η προβολή των τοπικών παραδοσιακών δραστηριοτήτων και η ιδιαίτερη προβολή του ψαριού και της αλιευτικής δραστηριότητας της περιοχής, αποτελούν τα στοιχεία που υποδεικνύουν την επίτευξη του σκοπού της εκδήλωσης.

 

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2007-2013 και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email