ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

1ο Φεστιβάλ Ψαριού στον Πρωταρά «και για ψάρι ... πάμε Πρωταρά

 

 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, με την υποστήριξη του Δήμου Παραλιμνίου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσοκαλλιέργειας και του Τοπικού Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Παραλιμνίου, διοργάνωσε την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, το 1ο Φεστιβάλ Ψαριού στον Πρωταρά.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν φρέσκα ψάρια, να γευτούν τον παραδοσιακό σαβόρο και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις καθημερινές ενασχολήσεις των επαγγελματιών ψαράδων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Λειτούργησαν ακόμα περίπτερα παρουσίασης παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως η κατασκευή τόνενων καρεκλών και τσέστου, περίπτερα παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων όπως το κολοκάσι, ο σουτζούκος, το μέλι, το κρασί και ο κυπριακός καφές. Η εκδήλωση περιελάμβανε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Πολιτιστικό Εργαστήρι του Δήμου Παραλιμνίου «Παρά τη Λίμνη». Τα εγκαίνια της εκδήλωσης τέλεσε ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, κ. Νίκος Κουγιάλης.

 

Η μαζική προσέλευση του κόσμου (εκτίμηση για πέραν των 7.000 επισκεπτών), η προβολή των τοπικών παραδοσιακών δραστηριοτήτων και η ιδιαίτερη προβολή του φρέσκου ψαριού και της αλιευτικής δραστηριότητας της περιοχής, αποτελούν τα στοιχεία που υποδεικνύουν την επίτευξη του σκοπού της εκδήλωσης.

 

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2007-2013 και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email