ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Ιστορία της Εταιρείας

Η ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου ΛΤΔ  (ΑΝΕΤΕΛ) ήταν μια πρωτοβουλία της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρνακας.  Μετά από μακροχρόνια συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά δρώμενα και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρνακας, με την ένθερμη υποστήριξη των Δήμων της Επαρχίας Λάρνακας και άλλων φορέων, θεώρησε απαραίτητη τη δημιουργία ενός ευέλικτου μηχανισμού. Μέσω αυτού του μηχανισμού, θα καθίστατο δυνατή η ενεργός συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης της Επαρχίας Λάρνακας στις διαδικασίες που διέπουν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για υλοποίηση του οράματος κάθε Κοινότητας και Δήμου.

Η ονομασία που αρχικά δόθηκε σε αυτό τον μηχανισμό ήταν "Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας".  Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2003 και συστάθηκε με βάση τα πρότυπα των αναπτυξιακών δομών και μηχανισμών που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δραστηριοποιείται κυρίως στην επαρχία Λάρνακας. Διέπεται από τoν Περί Eταιρειών Νόμο, Κεφ. 113, ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και είναι εγγεγραμμένη στον Έφορο Εταιρειών με αρ. εγγραφής: ΗΕ 142855. Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 έχει μετονομαστεί σε "Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου ΛΤΔ", μετά τη συμπερίληψη όλων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου στους μετόχους της. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει διαπιστευτεί ως ισοδύναμος κρατικός φορέας.


Μέτοχοι της είναι οι Δήμοι Λάρνακας, Αραδίππου, Αθηένου, Δρομολαξιάς/Μενεού, Λειβαδιών, Λευκάρων, Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου, Δερύνειας και Σωτήρας, το σύνολο των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας, πλήν της Αναφωτίας, και το σύολο των Κοινοτικών Συμβουλιών της Επαρχίας Αμμοχώστου, το Ε.Β.Ε. Λάρνακας, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, η ΣΠΕ Μακράσυκας Λάρνακας - Επαρχίας Αμμοχώστου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ψαράδων.

Στις 31/08/2006 τιμήθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας και εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό ‘European Enterprise Awards’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε συναγωνισμό με άλλους 400 συμμετέχοντες, η Εταιρεία αξιολογήθηκε και κατετάγη στην δεύτερη θέση της κατηγορίας της.

Η ΑΝΕΤΕΛ έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει καταγραμμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας από το 2012 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πρότυπου ISO 9001:2008 για τις διεργασίες που αφορούν τη διαχείριση ευρωπαΐκων προγραμμάτων και παροχή υπηρεσιών. Παράλληλα έχει πιστοποιηθεί και με το Διεθνές Πιστοποιητικό Investor in People απο το 2013.

Κριτικές
Προσθήκη Κριτικής
Name:
 
Email:
 
Message:
 

    * Enter the code shown above:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email