ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Καταληκτική Εκδήλωση του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και τον Πολιτισμό των Γεύσεων»

Καταληκτική Εκδήλωση του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας

«Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και τον Πολιτισμό των Γεύσεων»

 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας διοργάνωσε την Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, την Καταληκτική Εκδήλωση του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, στη Σκαρίνου.

 

Το Έργο αφορούσε στη δημιουργία οριοθετημένων γεωγραφικών – πολιτιστικών ενοτήτων, που θα λειτουργήσουν ως άτυπα «πάρκα» τοπικής γαστρονομίας και περιήγησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις επίσκεψης, με κεντρικό άξονα το γαστρονομικό πολιτισμό της κάθε περιοχής.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος την Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, κ. Λούης Κουμενίδης και η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, Δρ. Ανδρούλα Γεωργίου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η συντονίστρια των εξ Ελλάδος Εταίρων, κα. Εύα Κατσαράκη, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του Έργου Συνεργασίας και τις δραστηριότητες των Εταίρων σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Λάρνακας, οι οποίες ανέδειξαν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί στην Κύπρο, καθώς και τις Διαδρομές «Γεύσεων και Πολιτισμού» της Επαρχίας Λάρνακας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Εταίρων του Έργου από την Ελλάδα, εκπρόσωποι από το Τμήμα Γεωργίας, τον ΚΟΑΠ, τον ΚΟΤ, την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και άλλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο της Επαρχίας Λάρνακας.

 

Σημείο αναφοράς της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή αναμνηστικού δώρου στην κα. Ρέα Αλευρά, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης για την πολύπλευρη και πολύχρονη προσφορά της στην αγροτική ανάπτυξη και ειδικότερα για τις ενέργειες της για την εφαρμογή του Προγράμματος LEADER στην Κύπρο. Η κα. Ρέα Αλευρά αφυπηρέτησε προ διετίας από το Τμήμα Γεωργίας.

 

Η εκδήλωση αποτελούσε την τελευταία δραστηριότητα του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων – MedEat», το οποίο εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Επαρχίας Λάρνακας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email