LARNACA & FAMAGUSTA DISTRICT DEVELOPMENT AGENCY

Η Ορεινή Λάρνακα Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός για την Κύπρο

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη βράβευση της Ορεινής Λάρνακας στο διαγωνισμό «Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού για το πολιτιστικό τουρισμό», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017, «Cultural Tourism».

Η τελετή βράβευσης διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στις 30 Ιανουαρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.  Το βραβείο, εκ μέρους του προορισμού παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΚΟΤ κ. Λοΐζου ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας κ. Βασίλης Κωνσταντίνου.

Η Ορεινή Λάρνακα απαρτίζεται από τις  18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας που βρίσκεται στη Σκαρίνου.

Η Ορεινή Λάρνακας διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα  που διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Στην περιοχή συναντώνται αξιόλογοι νεολιθικοί συνοικισμοί όπως ο Νεολιθικός Οικισμός της  Χοιροκοιτίας και η Τέντα στη Καλαβασό.  Η περιοχή έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Οι πυρήνες σχεδόν όλων των κοινοτήτων έχουν χαρακτηρισθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων παραδοσιακοί με ελεγχόμενες ζώνες και έτσι έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική τους ταυτότητα.

Σημαντικές συνεργασίες, συνέργειες και πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες υλοποιούνται στην περιοχή με την πολύ σημαντική εμπλοκή του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Μεγάλη τιμή και προοπτική για την Ορεινή Λάρνακας και την Επαρχία. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ετοίμασε σχέδιο δράσης για την προβολή και προώθηση του προορισμού με στόχο να προβάλει αυτή την επιτυχία με όλα τα μέσα που διαθέτει, για το καλό του τόπου.

Κατάλογος Κοινοτήτων προορισμού Αριστείας

1          ΑΓΙΟΙ ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑΣ

2          ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3          ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑ

4          ΒΑΒΛΑ

5          ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ

6          ΚΑΛΑΒΑΣΟΣ

7          ΚΑΤΩ ΔΡΥΣ

8          ΚΑΤΩ ΛΕΥΚΑΡΑ

9          ΚΟΡΝΟΣ

10        ΚΟΦΙΝΟΥ

11        ΛΑΓΙΑ

12        ΜΕΛΙΝΗ

13        ΟΔΟΥ

14        ΟΡΑ

15        ΣΚΑΡΙΝΟΥ

16        ΤΟΧΝΗ

17        ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑ

18        ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΡΩΝ

CALENDAR

NEWSLETTER

Name
Surname
Email