ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Συμμετοχή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

 

 

Στην κορυφαία Τουριστική Έκθεση της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 μέχρι τις 9 Μαρτίου 2014, συμμετείχε η  Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας.

 

Η συμμετοχή της Αναπτυξιακής Λάρνακας στην Έκθεση αποτελούσε μια από τις δραστηριότητες του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων – MedEat», το οποίο εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Επαρχίας Λάρνακας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Στο Έργο, πέραν της Αναπτυξιακής Λάρνακας, συμμετέχουν Εταίροι από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Το Έργο αφορά στη δημιουργία οριοθετημένων και ενιαίων γεωγραφικών – πολιτιστικών ενοτήτων, που θα λειτουργήσουν ως άτυπα «πάρκα» τοπικής γαστρονομίας και περιήγησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις επίσκεψης σε ενδεδειγμένους χώρους εστίασης και διαμονής, επιλεγμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, με κεντρικό άξονα το γαστρονομικό πολιτισμό της κάθε περιοχής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του MedEat έλαβε το 2ο Βραβείο Καινοτομίας στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές. Το Βραβείο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους συντελεστές, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της Έκθεσης και τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

 

Στο περίπτερο του MedEat, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις γαστρονομικές διαδρομές μέσα από έντυπο υλικό – χάρτες, αλλά κυρίως ηλεκτρονικά, μέσω διαδραστικών εφαρμογών. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ηρακλείου σχεδιάστηκαν εφαρμογές οι οποίες οπτικοποιούν το περιεχόμενο των χαρτών – οδηγών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, βασισμένο στην αρχή της «δράσης – αντίδρασης» με τον επισκέπτη.

 

Το βέβαιο είναι ότι οι επισκέπτες έφυγαν από το περίπτερο του MedEat, διαπιστώνοντας τη συνεργασία φορέων από 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου και τη μαγεία των γαστρονομικών περιπλανήσεων σε αυτές, ενώ διατύπωσαν την επιθυμία να τις «γευτούν» σε κάποιο από τα ταξίδια τους.

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email