ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ

 

 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας και ο Δήμος Παραλιμνίου, με την υποστήριξη των Τοπικών Συνδέσμων Επαγγελματιών Ψαράδων Παραλιμνίου, διοργάνωσαν την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, το 2ο Φεστιβάλ Ψαριού στον Πρωταρά.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προώθηση της κατανάλωσης προϊόντων βιώσιμης αλιείας, στην προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας στον τόπο μας, στην ανάδειξη της θρεπτικής αξίας που διαθέτουν τα αλιευτικά προϊόντα, αλλά και στην καθιέρωση και ανάδειξη του αλιευτικού χαρακτήρα του Δήμου Παραλιμνίου. Αποσκοπούσε ακόμα στην προβολή των παραδοσιακών προϊόντων και δραστηριοτήτων της υπαίθρου των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προώθηση της κατανάλωσης προϊόντων βιώσιμης αλιείας, στην προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας στον τόπο μας, στην ανάδειξη της θρεπτικής αξίας που διαθέτουν τα αλιευτικά προϊόντα, αλλά και στην καθιέρωση και ανάδειξη του αλιευτικού χαρακτήρα του Δήμου Παραλιμνίου. Αποσκοπούσε ακόμα στην προβολή των παραδοσιακών προϊόντων και δραστηριοτήτων της υπαίθρου των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προώθηση της κατανάλωσης προϊόντων βιώσιμης αλιείας, στην προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας στον τόπο μας, στην ανάδειξη της θρεπτικής αξίας που διαθέτουν τα αλιευτικά προϊόντα, αλλά και στην καθιέρωση και ανάδειξη του αλιευτικού χαρακτήρα του Δήμου Παραλιμνίου. Αποσκοπούσε ακόμα στην προβολή των παραδοσιακών προϊόντων και δραστηριοτήτων της υπαίθρου των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προώθηση της κατανάλωσης προϊόντων βιώσιμης αλιείας, στην προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας στον τόπο μας, στην ανάδειξη της θρεπτικής αξίας που διαθέτουν τα αλιευτικά προϊόντα, αλλά και στην καθιέρωση και ανάδειξη του αλιευτικού χαρακτήρα του Δήμου Παραλιμνίου. Αποσκοπούσε ακόμα στην προβολή των παραδοσιακών προϊόντων και δραστηριοτήτων της υπαίθρου των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν φρέσκα ψάρια και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις καθημερινές ενασχολήσεις των επαγγελματιών ψαράδων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Λειτούργησαν ακόμα περίπτερα παρουσίασης παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως η κατασκευή τόνενων καρεκλών, τσέστου και αγγειοπλαστικής, περίπτερα παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων όπως το χαλούμι, τα γλυκά του κουταλιού, τα προϊόντα φράουλας, το μέλι το κολοκάσι, το κρασί, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ο κυπριακός καφές καθώς και παρουσίαση συνταγών με θαλασσινά από τον διακεκριμένο σεφ Χρίστο Χριστοδούλου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Πολιτιστικό Εργαστήρι του Δήμου Παραλιμνίου «Παρά τη Λίμνη». Τα εγκαίνια της εκδήλωσης τέλεσε ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, κ. Νίκος Κουγιάλης.

Η μαζική προσέλευση του κόσμου (εκτίμηση για πέραν των 8.500 επισκεπτών), η προβολή των τοπικών παραδοσιακών δραστηριοτήτων και η ιδιαίτερη προβολή του φρέσκου ψαριού και της αλιευτικής δραστηριότητας της περιοχής, αποτελούν τα στοιχεία που υποδεικνύουν την επίτευξη του σκοπού της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2007-2013 και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email